top of page

Mijn eerste blog!

Bijgewerkt op: 6 feb.

Mijn eerste blog! Dat voelt wel een beetje onwennig om zo openbaar mijn avonturen te delen via mijn eigen geschreven blog. Achja ik ben nu toch al allemaal nieuwe stappen aan het zetten dus why not! Voel je vooral ook vrij om te reageren en input te geven voor nieuwe onderwerpen ;)

Dat ik hier nu ben belandt had ik van te voren ook niet voorzien... Dat ruiken en walsen aan een glas wijn vond ik maar apart en vooral ook snobistisch. Een beetje interessant doen door aan een glas te ruiken, dacht ik. En ik kan me voorstellen dat veel anderen er ook zo over denken. Spoiler alert, ik kijk er al lang niet meer zo naar.

We gaan een paar jaar terug in de tijd toen door Corona de wereld stil stond. Het leven verplaatste zich met name naar binnen en zo ontstond een nieuwe hobby: ineten. In plaats van buiten de deur eropuit gaan werden er een hoop diners met vrienden georganiseerd. Deze avonden stonden steeds meer in het teken van wat we in het glas en op het bord hadden. Misschien gek maar daarvoor was ik nooit zo bewust bezig met proeven. Dus wie had op dit moment durven denken dat dit volledig uit de hand zou lopen en ik er nu zelfs over zou schrijven?! 

Nou goed de eerste vonk was overgeslagen en wijnspijs stond ineens op mijn radar. Als je een beetje interesse in wijn hebt dan ga je op vakantie natuurlijk ook langs wijnhuizen. De eerste echte wijnreis was naar Italië en begon in Valpolicella (Italië). Op dat moment stond ik nog vaak wazig naar mijn glas te kijken terwijl Ronald allemaal aroma's uit zijn mouw schudde waarvan ik geen idee had hoe dat zou moeten ruiken. Viooltjes? Rozenblaadjes? Cederhout? Ik kon vooral zeggen "lekker" maar waarom, geen idee. Wat ik wel begreep was de passie waarmee wijnmakers over hun wijnen vertelden en dat sloeg wel aan bij mij. Al die verschillende verhalen, verschillende technieken en dus ook wijnen met elk een eigen identiteit. Het werd me ineens duidelijk dat deze wijnen stuk voor stuk het resultaat waren van een ambacht door samen te werken met de natuurlijke elementen en de personal touch van de wijnmaker. Die passie vertaalde zich overigens ook door in onze aankopen. Nog nooit eerder hadden wij een wijnvoorraad en dan toch thuis komen met 60 flessen is een hele prestatie. Onze vrienden en familie zijn maar wat blij dat wij onze ontdekkingen met hen delen. Onze Opel Corsa daarentegen... 


Na deze reis naar Italië werd het tijd om eens wat cursussen te volgen want dat benoemen van die aroma's was natuurlijk een ramp. Het is een hele kunst om tot in detail een wijn te ontleden en de afkomst te kunnen herleiden. Nou die kunst wilde ik me dus wel eigen gaan maken. Na het afronden van de wijncursussen SDEN2 en SDEN3 realiseerde ik mij dat ik vooral geïnteresseerd was naar hoe al die wijnen gemaakt worden. Ik vind het altijd al leuk om dingen te creëren, eigen tassen, kleding, ervaringen en websites. Misschien wilde ik wel leren mijn eigen wijn te maken? Ik betrapte mezelf erop dat ik dit wel een heel gek idee vond. Gelukkig is Ronald net zo gek als ik en hebben we samen een basiscursus gevolgd. Nou goed dit is natuurlijk helemaal geëscaleerd want nu volg ik een tweejarige opleiding in Leuven, help ik op Betuws wijndomein en zijn de eerste stappen gezet om eigen wyn te maken. Vandaar de naam van mijn bedrijf om mezelf continu te helpen herinneren aan mijn doel om eigen wijn te maken ;)

Mocht je in de tussentijd nog niet afgehaakt zijn en het leuk vinden om mijn verhalen en stappen te volgen dan kan dat via mijn blog en Instagram (Eigenwyns).


Voel je vrij om te reageren en input te geven voor nieuwe onderwerpen waar je graag over zou willen lezen. En als je op de hoogte wil blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page